Actualitate

UPDATE ALERTĂ: Cutremur de peste 7 grade pe coasta de nord-est a Japoniei, cu alertă de tsunami

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/07/istockphoto_1828510-purple-seismograph.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>EFE scrie că seismul a avut 7 grade pe scara Richter, iar epicentrul s-a situat în mare, în dreptul provinciei Miyagi.</strong>

AFP transmite că a fost emisă o alertă de tsunami pentru zona de nord-est a Japoniei şi că seismul a fost resimţit la Tokyo, aflat la câteva sute de kilometri sud de epicentru.

Potrivit Agenţiei de meteorologie japoneze, un cutremur cu magnitudine iniţială de 7,3 s-a produs în largul coastei de nord-est a Japoniei. Seismul, puternic resimţit la Tokyo, s-a produs la ora locală 17:18 (ora 08:18 GMT), epicentrul fiind localizat la 10 kilometri adâncime.

Potrivit avertizării, valurile seismice ar putea atinge o înălţime de doi metri. Clădirile din capitala niponă Tokyo au fost zguduite timp de câteva minute în timpul seismului.

Nu există 'ameninţare de tsunami important şi cu efect distrugător' pentru coastele SUA, dar 'seismele cu această putere pot genera tsunami ce pot avea efect devastator de-a lungul coastelor în zona epicentrului', a precizat Centrul american de alertă, cu baza în Hawaii.

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter