Actualitate

VIDEO: Creatorul antivirusului McAfee, anchetat într-un caz de crimă, a fost arestat în Guatemala

<p><span style="color: #000000;"><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/07/john mcafee.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>John McAfee, fondatorul şi fostul patron american al companiei în domeniul securităţii informatice care îi poartă numele, căutat de către Belize în cadrul unei anchete asupra unei crime, a fost arestat miercuri de către poliţia guatemaleză din cauza pătrunderii ilegale în ţară, scrie Telegraphco.uk. </strong></span></span></p> <p><span style="color: #000000;"> </span></p>



McAffe, care se ascundea de poliție de trei săptămâni, a trecut granița în Guatemala, însoțit de prietena lui de 20 de ani, pentru a scăpa de autoritățile din Belize, care voiau să-l interogheze referitor la moartea tânărului american Gregory Faull.


“El a intrat ilegal pe teritoriul ţării noastre şi vom face demersurile pentru a-l expulza”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Guatemala, Mauricio Lopez Bonilla. McAfee a fost reținut de poliția din Guatemala și. un membru al Interpolului în hotelul Intercontinental.



Revista Vice, care l-a urmărit pe McAfee, a înregistrat în exclusivitate arestarea lui.


Avocatul lui McAfee a confirmat detenţia americanului, care a fost reținut după câteva ore de la depunerea unei cereri de azil politic la Ministerul guatemalez de Externe. El şi-a justificat solicitarea afirmând că este victima unor persecutări în Belize.

John McAfee, în vârstă de 67 de ani, este unul dintre primii antreprenori din Silicon Valley care s-a îmbogățit după crearea unuia antivirus ce-i poartă numele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter