Actualitate

Preselecţia elevilor clujeni pentru Festivalul – Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan”, ediția a II-a

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Elevii clujeni de la cercurile metodice din Arhiepiscopia Clujului participă, în aceste zile la preselecţia organizată înaintea etapei finale a Festivalul – Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan”, aflat la cea de-a doua ediție.</strong>


Prima selecție a grupurilor participante a fost organizată pe școală, acolo unde erau mai multe clase, iar mai apoi s-a trecut la departajarea grupurilor în cadrul celor 10 cercuri metodice, la nivel judeţean, unde un juriu de specialitate i-a desemnat pe cei mai buni colindători.


Câştigătorii vor participă la etapa finală sâmbătă, 15 decembrie 2012 ce se va desfăşura la Cluj în sala Auditorum Maximum a Colegiului Academic al UBB, începând de la ora 11, când vor fi prezente cele paisprezece sau cincisprezece formaţii din toate Cercurile Metodice ale Arhiepiscopiei Clujului şi când, practic, va avea loc spectacolul propriu-zis. Acest festival este dedicat publicului, credincioşilor şi tuturor celor care vor să să familiarizeze cu tradiţiile autentice de Crăciun şi cu atmosfera pe care colindătorii, cei mai curaţi dintre vestitorii naşterii Domnului o aduc în sufletele oamenilor.


Festivalul Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan” a fost iniţiat anul trecut cu binecuvântarea IPS Mitropolit Andrei. Prima ediţie a fost organizată în 2011, în data de 3 decembrie 2012, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la reactivarea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter