Actualitate

Săptămâna Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj va organiza la începutul lunii decembrie săptămâna facultăţii. Evenimentul debutează luni, 3 decembrie, de la ora 17, cu organizarea unei seri tematice despre monahul şi omul de litere Nicolae Steinhardt, de la a cărui naștere s-au împlini în această vară 100 de ani. La acest moment inaugural vor susţine evocări: Arhiepiscopul şi Mitropolitul Andrei, Arhimandritul Macarie Motogna, egumenul mănăstirii Sf. Ana de la Rohia şi poetul clujean Adrian Popescu.</strong>


Seara de marţi va fi dedicată părintelui profesor de teologie Ioan Zăgrean, miercuri se va discuta despre rolul duhovnicului în viaţa duhovnicească, iar joi va fi vernisată o expoziţie de icoane pe sticlă realizate de studenţii de la specializarea Artă Sacră. Evenimentele se vor desfășura în Aula „Nicolae Ivan” a Facultății de Teologie din Cluj, din Piața Avram Iancu nr. 18.


Cancelarul Facultăţii din Cluj, pr. conf. Ştefan Iloaie a oferit detalii legate de aceste manifestări: „Aceste evenimente subsumate săptămânii Facultăţii de Teologie Ortodoxă sunt dedicate unor personalităţi, evenimente importante din viaţa unei instituţiei de învățământ teologic din Cluj. Aceste evenimente adună din nou împreună cadre didactice şi studenţi pentru a prezenta și publicului vieţa comunității teologice din cetatea clujeană”.


Săptămâna Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj se va încheia vineri, 7 decembrie, cu o seară tematică dedicată teologului clujean Alexandru Filipaşcu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter