Actualitate

Luminile de Crăciun au fost aprinse în această seară în centrul Clujului

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/iluminat de sarbatori cluj m 10-1mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După aprinderea luminilor a avut loc un concert de colinde susţinut de Ducu Bertzi în Piaţa Unirii.</strong></span>

Luminile de Crăciun au fost aprinse miercuri seară în centrul Clujului, evenimentul marcând startul oficial al sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun de anul aceasta din Cluj-Napoca este amplasat în centrul oraşului, în Piaţa Unirii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a aprins luminile tradiţionale care împodobesc oraşul an de an la ora 19.00. „Am ales modelul de iluminat alb-albastru, fără nicio legătură cu culorile electorale, iar în alte zone culorile şi figurinele au fost alese de sponsori. Mă bucur că ne aflăm aici şi sper ca Moş Nicolae de anul viitor să ne prindă sănătoşi”, a fost mesajul lui Boc pentru clujeni.


După aprinderea luminilor a avut loc un concert de colinde susţinut de Ducu Bertzi în Piaţa Unirii. În acest an, pe lângă milioanele de beculeţe, mai multe străzi şi sedii de primării de cartier vor fi "împodobite" cu figurine 3D cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Luminile de sărbătoare vor împodobi oraşul în peste 60 de locaţii, străzi şi sedii de primării de cartier, iar brazii sunt amplasaţi în 25 de zone. Oraşul va fi luminat cu 74 de bannere luminoase de sărbătoare, 135 de figurine 3D, iar culorile predominante sunt alb şi albastru. Au fost montaţi 8 kilometri de ţurţuri luminoşi, cu un kilometru mai mult decât anul trecut, 12 kilometri de fire luminoase în copaci şi 650 metri pătraţi de perdele luminoase.


Iluminatul festiv a costat anul acesta 828.000 lei, din care 100.000 lei provin din sponsorizări.

Tot miercuri seară s-a deschis şi patinoarul din Piaţa Unirii.


abonare newsletter