Actualitate

Consiliul Judeţean face schimb de terenuri cu Biserica Greco-Catolică pentru construirea Spitalului de Urgență

<p><span style="font-size: small;"> <strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/04-spital.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Executivul Consiliului Județean Cluj a demarat procedurile privind preluarea de la Ministerul Apărării Naționale a restului de teren alocat pentru construirea Spitalului Regional de Urgență. Este vorba de o suprafață de 8,4 ha. care vine în completarea celor 6 ha deja preluate de administrația județeană.</strong> </span></p> <blockquote>



”Au avut loc discuții cu conducerea Corpului 4 Armată Teritorial și am căzut de acord asupra limitelor de teren pe care le vom prelua pentru construirea viitorului Spital Regional de Urgență. Colegii mei au obținut și înscrisurile de carte funciară care atestă drepturile de proprietate asupra acestui teren, pentru a fi siguri că nu vom avea probleme, că nu există niciun litigiu care să aibă drept obiect suprafețele aflate în discuție.”
, a precizat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

Probleme cu Biserica Greco-Catolică

Momentan există o problemă cu o proprietate a Bisericii Greco-Catolice, dar potrivit lui Uioreanu, reprezentanţii Bisericii sunt dispuşi la un schimb de terenuri.

„În acest moment există o problemă, respectiv o proprietate a Bisericii Române Unite cu Roma (greco-catolică), dar am avut deja discuții și cu reprezentanții acestei instituții care sunt dispuși să accepte un schimb de teren. Zilele următoare se va întocmi protocolul propriu zis, care va fi semnat de toate instituțiile implicate în acest schimb de terenuri, ultimii care vor parafa acest protocol fiind ministrul apărării și președintele Consiliului Județean Cluj. Anul viitor vom actualiza studiul de fezabilitate necesar, iar apoi vom demara procedurile de licitare a lucrărilor de construire”, a mai precizat Uioreanu.


 


Proiectul privind construirea unui spital regional de urgență la Cluj datează din anul 2007, primul amplasament vizat fiind în comuna Apahida. Acest proiect fusese aprobat de Ministerul Sănătății și prins în planul de investiții al acestei instituții. După iunie 2008, locația a fost schimbată în Floreşti.

abonare newsletter