Actualitate

„Istoria jurnalismului din România în date” se lanseazǎ la Cluj-Napoca

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/enciclopedia.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lansarea cărţii „Istoria jurnalismului din România în date. Enciclopedie cronologicǎ”, coordonatǎ de conf. univ. dr. Marian Petcu, de la Universitatea din Bucureşti, va avea loc vineri, 7 decembrie 2012, începând cu ora 12:00, în sala „Ioan Muşlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.</span></strong></p> <p><span style="font-size: small;">

Cartea, apărută cu susţinerea financiară a Administraţiei Fondului Cultural Naţional, la realizarea căreia au colaborat 13 studenţi clujeni, coordonaţi de prof. univ. dr. Ilie Rad, este o enciclopedie cronoligică a jurnalismului din România, fiind un proiect de anvergură, la care au lucrat, timp de patru ani, peste 100 de specialişti – profesori, cercetători, bibliotecari, arhivişti, jurnalişti –, alături de studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la universităţi publice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Sibiu.


În articolele enciclopediei se regăsesc 18.000 de publicaţii periodice, radiouri, televiziuni, agenţii de presă, precum şi 33.500 de jurnalişti şi publicişti. Sunt acoperiţi 280 de ani de presă în România – din 1731 până în 2011 – şi sunt oferite, pentru prima oară, informaţii relevante nu numai despre producţia jurnalistică de limbă română, ci şi despre cea a comunităţilor maghiară, germană, evreiască, bulgară, sârbă, rusă etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter