Actualitate

PENIBIL! Un elev din Gherla a copiat la o simulare a examenului de bacalaureat

<blockquote> <p><span style="font-size: small;"><strong><br /> Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din Gherla a fost prins copiind la simularea probei de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat. În aceste zile, în şcolile din judeţul Cluj are loc simularea examenului de bacalaureat, în încercarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj de a reduce  numărul celor care absentează de la şcoală şi de a creşte procentul promovabilităţii la examenele din vară.</strong>


„Un elev de la un grup şcolar din Gherla s-a gândit să copieze la această simulare. A fost dat afară din examen, la limba română a copiat, nu va mai putea participa la următoarele examene din cadrul simulării. Simulările care au loc în această perioadă sunt făcute după modelul examenului de bacalaureat, cu profesori, supraveghetori, camere video. La aceste simulări nu ne interesează neapărat nota, ci semnalul pe care putem să-l dăm copilului, pe care îl putem da părintelui. Lucrarea se întoarce la şcoală şi ea este prezentată copilului şi părintelui ca să vadă nivelul de pregătire, iar profesorul să vadă nivelul de pregătire al clasei”, a declarat şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.


La simulările examenului de bacalaureat sunt înscrişi 5815 elevi, din care s-au prezentat 5347 la limba română. „De ieri am început bac-ul, aveam mari reţineri, plus percepţia unui copil de 18 ani privind utilitatea unui asemenea  examen, s-au prezentat mult peste cât mă aşteptam eu. La simularea examenului pentru clasa a VIII-a am avut, şi acolo, o prezenţă masivă, 98%. Se pare că elevii au priceput utilitatea acestor examene”, a mai precizat Cuibus.


Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în sesiunea din iulie 2012 a fost, în judeţul Cluj, de 54,31 %, înainte de contestaţii, puţin peste cea înregistrată anul trecut, când a fost de 54,07 %.

abonare newsletter