monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Cluj-Napoca

Sute de clujeni au participat sâmbătă dimineaţa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României care au început la Cluj-Napoca cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu.

 

De la ora 10.00  a avut loc depunerea de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu. Evenimentul a început cu primirea oficialităților, onorul gărzii, salutul Drapelului, intonarea Imnului Național al României, urmat de un discurs al prefectului județului Cluj, Gheorghe Vușcan.„Acuma aproape un secol, în anul de graţie 1918, s-au reunit toate energiile vitale ale poporului român de a forma Regatul României întregite. Deciziile luate de naţiunea română prin reprezentanţii săi cei mai autorizaţi, aleşi în chip democratic şi reuniţi la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia, au marcat pentru vecie destinul poporului român”, a spus prefectul în discursul său. După discurs, oficialitățile clujene au fost invitate să depună jerbe de flori în Piața Avram Iancu.De la ora 11.00 a avut loc parada militară la care au participat 300 de militari și transportoare uşoare şi grele.

Concerte în Piaţa Unirii: 15:00 - 18:00 – Concert de muzică populară (ansamblurile folclorice: "Crăişorul" - Civitas, "Dor Transilvan"- RATUC, "Românaşul" - Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, "Mărţişorul" - Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca şi soliştii: Lucia Potra, Ioana Stetco, Maria Lobonţ, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş) 18:00 - Concert Compact 19:00 - Concert DJ Project 19:50 - Retragerea cu torţe din capătul străzii Napoca până în Piaţa Avram Iancu 20.00 - Focuri de artificii