monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vezi ce evenimente vor fi de Ziua Naţională a României

De 1 Decembrie, municipalitatea a pregătit pentru clujeni mai multe evenimente care se vor desfăşura în centrul oraşului. Ca în fiecare an, de Ziua Naţională, locuitorii municipiului Cluj-Napoca se vor putea bucura de muzică bună, jocuri de artificii şi de scenete.

Astfel, între orele 11:00 şi 13:00 , la Monumentul Memorandiştilor cei interesaţi vor putea urmări sceneta despre Marea Unire de la Alba-Iulia. Începând cu ora 13.00, Primăria municipiului Cluj-Napoca îi invită pe clujeni să participe, în Sala de Sticlă a Primăriei, la lansarea cărţii „Mituri şi legende din tradiţia multimilenară a Clujului”, de prof. univ. dr. Ioan Silviu Nistor, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2012. Cartea va fi prezentată de: acad. Camil Mureşanu, acad. Ioan Aurel Pop, acad. Marius Porumb şi prof. univ. dr. Radu Munteanu.

Concert Compact și DJ Project

De asemenea, începând cu ora 15.00, în Piaţa Unirii vor avea loc şi câteva concerte. Astfel, între orele 15:00 şi 18:00, iubitorii de muzică populară vor putea urmări ansamblurile folclorice: „Crăişorul" - Civitas, „Dor Transilvan"-RATUC, „Românaşul" - Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, „Mărţişorul" - Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca. La concert vor mai participa soliştii Lucia Potra, Ioana Ştetco, Maria Lobonţ, Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş.

De la ora 18:00, tot în Piaţa Unirii va avea loc un concert susţinut de Compact, urmat, la ora 19 de DJ Project. Retragerea cu torţe din capătul străzii Napoca până în Piaţa Avram Iancu va începe la ora 19:50. Apoi, începând cu ora 20.00 clujenii se vor putea bucura, ca în fiecare an de altfel, de focurile de artificii.