monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Începe a treia etapă de deratizare pe domeniul public

Primăria Cluj-Napoca va efectua în perioada 3-9 decembrie 2012 a treia acţiune din acest an de deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.

 

Acţiunea se va desfăşura între orele 8.00 şi 18.00. În cazul în care nu va fi posibilă desfăşurarea acţiunii de deratizare din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala sau prelungi, precizează reprezentanţii primăriei, într-un comunicat de presă.

 

Antidotul pentru raticid, vit. K1

Deratizarea va fi efectuată cu produsul FACORAT PASTA - raticid pentru combaterea rozătoarelor, produs care se regăseşte în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătăţii şi face parte din grupa Xn de toxicitate. În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţe Cluj.

„Pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem un apel cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea pe proprietăţi, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca. Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare), atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere, etc.)“, se mai precizează în comunicat. Acţiunea este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.