Actualitate

Vezi rezultate European BEST Engineering Competition 2012

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/23/afis ebec 2012.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Weekend trecut a avut loc competiția inginerească pentru studenţi, European BEST Engineering Competition (EBEC), în urma căreia au fost desemnate echipele care vor reprezenta orașul Cluj-Napoca la etapa regională din București, în mai 2013.</strong>

Competiția de Case Study s-a desfășurat sâmbătă și au participat trei echipe a câte patru studenți fiecare. Tema din acest an a fost izolarea, respectiv combaretea unei epideii virale, la nivel național. Echipa care a avut cel mai bun plan în această privință, este eca care a ajuns și la faza europeană anul trecut: Claudiu Cazan, Mihnea Lazăr, Vlad Vezentan și Tudor Vlas.


Poduri construite din paste făinoase

Duminică, în cadrul probei de Team Design, șase echipe a câte patru studenți, au avut la îndemână paste făinoase și o serie de alte materiale neconvenționale pentru a realiza poduri cât mai durabile, de cel puțin 80 cm lungime. Echipa care a construit cel mai rezistent pod, respectiv cea care s-a calificat în etapa următoare, este formată din: Mădălin Ionuț Ardelean, Ion Mihai Arald, Iulian Tudor Igna și Vșăduț Titoc.

Finaliștii etapei locale EBEC Cluj-Napoca, care s-au calificat pentru EBEC etapa naţională România și Republica Moldova, vor concura cu studenți din Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi și Timişoara. Cei ce vor ieşi învingători din această competiție, vor merge mai departe la faza europeană, organizată anul acesta de BEST Varșovia, Polonia, unde vor concura cu participanţi din toată Europa.


BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, prezentă în 93 de orașe din 32 de țări europene. Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, membrii săi fiind un grup de tineri entuziaşti cu viziuni îndrăzneţe.

abonare newsletter