monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Fostul secretar de stat în Ministerul Turismului Ioan Andreica a accidentat mortal o femeie pe DN 17

Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica a accidentat mortal o femeie marţi seară, pe DN 17, în localitatea Şieu Măgheruş din Bistriţa-Năsăud, după ce victima a vrut să traverseze prin loc nemarcat şi fără să se asigure, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat că un şofer în vârstă de 58 de ani a accidentat mortal o femeie de 74 de ani, care traversa drumul prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Accidentul a avut loc, marţi, în jurul orei 18.00, pe DN 17, în localitatea Şieu Măgheruş.

"Şoferul, I.A., de 58 de ani, a accidentat mortal o femeie de 74 de ani care traversa drumul prin loc nemarcat şi fără să se asigure. A fost testat cu aparatul etilotest, dar nu consumase alcool. Va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă", a declarat Antonela Gorgan. Potrivit unor martori ai accidentului, la volan era fostul secretar de stat Ioan Andreica.

Ioan Andreica a fost secretar de stat în MDRT timp de doi ani, între 2008 şi 2010. Andreica a mai deţinut şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o poziţie de demnitate publică. Andreica este cercetat într-un dosar de corupţie, de către DNA, împreună cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud Liviu Rusu (PDL).