Actualitate

Intelectualii români solicită retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta

<p><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--></p> <p> <p class="MsoNormal"><strong>Mai mulţi profesori universitari, cercetători, membri ai societăţii civile, dar şi politicieni solicită ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu să îi retragă titlul de doctor premierului Victor Ponta.</strong><span style="mso-spacerun: yes;"><strong> </strong>

Andrei Pleşu, Dan Grigore, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Kivu, Horia Roman Patapievici, Ion Vianu sau Monica Macovei sunt doar câteva nume importante care au semnat o scrisoare deschisă prin care îi ministrului Educatiei retragerea titlul de doctor premierului Victor Ponta. „Peste o treime din lucrarea sa de doctorat este copiată, fără nicio trimitere la original sau citare a surselor, autorul încălcând clar şi indubitabil etica universitară şi legea. Chiar şi Comisia Naţionala de Etică - formată ad-hoc pe criterii politice şi care s-a aflat în conflict de interese în momentul în care a luat o decizie despre şeful Guvernului, care, prin intermediul ministerului Educaţiei, are în subordine şi respectiva Comisie -, a ocolit un răspuns tranşant, spunând că lucrarea de doctorat a domnlui Victor Ponta este în acord « cu legislaţia în vigoare din 2003 »”, spun semnatarii scrisorii, citaţi de hotnews.ro. În scrisoare se mai precizeează că „suntem convinşi că dumneavoastră, în calitate de profesor universitar şi de om de bună-credinţă, nu puteţi susţine teza ridicolă potrivit căreia citarea surselor şi ghilimelele s-au inventat după anul 2003!”.
Aceştia adaugă că Ecaterina Andronescu, în calitate de profesor universitar, nu poate ignora faptul că „plagiatul contribuie într-o covârşitoare măsură la impostura, la confuzia valorilor şi în final la scăderea continuă a nivelului de educaţie”.
Semnatarii precizează că lista nu este închisă.


Intelectualii români solicită retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta


Mai mulţi profesori universitari, cercetători, membri ai societăţii civile, dar şi politicieni solicită ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu să îi retragă titlul de doctor premierului Victor Ponta.


Andrei Pleşu, Dan Grigore, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Kivu, Horia Roman Patapievici, Ion Vianu sau Monica Macovei sunt doar câteva nume importante care au semnat o scrisoare deschisă prin care îi ministrului Educatiei retragerea titlul de doctor premierului Victor Ponta. Peste o treime din lucrarea sa de doctorat este copiată, fără nicio trimitere la original sau citare a surselor, autorul încălcând clar şi indubitabil etica universitară şi legea. Chiar şi Comisia Naţionala de Etică - formată ad-hoc pe criterii politice şi care s-a aflat în conflict de interese în momentul în care a luat o decizie despre şeful Guvernului, care, prin intermediul ministerului Educaţiei, are în subordine şi respectiva Comisie -, a ocolit un răspuns tranşant, spunând că lucrarea de doctorat a domnlui Victor Ponta este în acord « cu legislaţia în vigoare din 2003 »”, spun semnatarii scrisorii, citaţi de hotnews.ro. În scrisoare se mai precizeează că „suntem convinşi că dumneavoastră, în calitate de profesor universitar şi de om de bună-credinţă, nu puteţi susţine teza ridicolă potrivit căreia citarea surselor şi ghilimelele s-au inventat după anul 2003!”.
Aceştia adaugă că Ecaterina Andronescu, în calitate de profesor universitar, nu poate ignora faptul că plagiatul contribuie într-o covârşitoare măsură la impostura, la confuzia valorilor şi în final la scăderea continuă a nivelului de educaţie”.
Semnatarii precizează că lista nu este închisă.


Ultimele Stiri
abonare newsletter