Actualitate

Delegaţie poloneză în vizită la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/23/dsc01443.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a primit astăzi o delegaţie aparţinând Consiliului Regional al Voievodatului Malopolska din Polonia, regiune cu care judeţul Cluj are o strânsă relaţie de colaborare încă din anul 2005.</strong>

În cadrul vizitei au fost prezentate experţilor polonezi potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj precum şi o serie de aspecte referitoare la proiectele cu finanţare europeană. Reprezentanţii polonezi și-au declarat disponibilitatea de a împărtăşi părţii române din experienţa lor. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi-au exprimat susţinerea pentru continuarea şi aprofundarea parteneriatului dintre Judeţul Cluj şi Voievodatul Malopolska precum şi pentru identificarea unor noi proiecte comune.

Pe parcursul celor două zile ale deplasării în judeţul Cluj, delegaţia poloneză formată din reprezentanţi ai Centrului pentru Întreprinderi Malopolska precum şi ai Oficiului Mareşalului Malopolska a vizitat instituţii similare din judeţul Cluj precum S.C. TETAROM S.A. şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, punctul central al vizitei constituindu-l participarea la cea de-a IV-a ediţie a Seminarului „TETA – Infrastructuri de afaceri, de la idee până la recunoaştere internaţională”.  Prezenţa experţilor polonezi la acest seminar este justificată, printre altele, inclusiv de faptul că, la baza constituirii parcurilor industriale în judeţul Cluj şi a modului de organizare şi funcţionare a S.C. TETAROM S.A. s-a aflat modelul polonez din acest domeniu, recunoscut deja ca model de bune practici în ceea ce priveşte edificarea şi gestionarea parcurilor industriale. „În contextul în care Polonia s-a dovedit deja a fi un lider absolut în materie de absorbţie şi utilizare a fondurilor europene iar modelul economic polonez este unul de succes, ambele aspecte fiind unanim apreciate la nivel european, experienţa partenerilor noştri ne este mai mult decât utilă. Aşa după cum modelul parcurilor industriale, preluat de judeţul Cluj de la partea poloneză, şi-a demonstrat deja viabilitatea, suntem convinşi că mai există numeroase exemple de bune practici pe care le-am putea prelua şi replica în judeţul nostru”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter