Actualitate

Morar către Irimie: De un an şi două luni nu aţi făcut niciun rechizitoriu

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/10/daniel-morar.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Daniel Morar, care asigură interimar conducerea Ministerului Public, i-a reproşat joi lui Ioan Irimie, propus pentru şefia DNA, că în ultimul an nu a întocmit niciun rechizitoriu şi că nu vede cum ar putea să-i mobilizeze în aceste condiţii pe alţi procurori.</strong>

De un an şi două luni nu aţi făcut niciun rechizitoriu. (...) Când faci patru rechizitorii în ultimii trei ani şi în ultimul an niciunul, nu văd cum ai putea mobiliza pe alţii dacă tu însuţi nu poţi să duci mai departe chestiunea asta. Cum aţi putea dinamiza activitatea DNA cu oameni care au lucrat în ritmul şi cu rezultatele domnului Irimie? Zero barat”, a afirmat Morar în timpul audierii lui Ioan Irimie de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (SCM), potrivit Agerpres.

Ioan Irimie a recunoscut că în ultimul an nu a reuşit să finalizeze niciun rechizitoriu, dar că şi-a realizat activităţile şi dosarele care îi erau repartizate. “Nu am refuzat niciodată sarcini de serviciu. Într-adevăr, la acest moment, nu am avut posibilitatea ca în cursul anului 2012 să finalizez vreo cauză cu rechizitoriu, dar asta nu înseamnă că nu am avut timpul de lucru ocupat. (...) În toată activitatea mea am demonstrat că ştiu să întocmesc rechizitorii, că ştiu să fac urmărire penală şi că am abilităţi de conducere”, a susţinut Irimie.

Despre reproşurile lui Morar că în 2005, când Irimie era şeful Serviciului Teritorial Cluj al DNA, aici nu a fost făcut niciun rechizitoriu, acesta a precizat că a fost delegat la Secţia a II-a - Structura centrală şi că la acel moment nu se puteau refuza delegările.
Nu puteam să fiu în două locuri în acelaşi timp”, a spus Irimie.

În replică, Morar i-a amintit că lipsa de rechizitorii a fost motivul pentru care a cerut revocarea lui în 2005 de la conducerea serviciului.

Daniel Morar a prezentat şi câteva statistici cu numărul de rechizitorii întocmite de Serviciul Teritorial Cluj, începând cu 2004, subliniind că sunt diferenţe semnificative între rezultatele obţinute sub conducerea lui Irimie şi cele din timpul altor procurori.

Ioan Irimie a replicat că el a condus Serviciul doar cu doi procurori şi doi poliţişti, iar ceilalţi, cu o schemă completă.

După audieri, Irimie a declarat că nu consideră că Daniel Morar l-a “făcut zob”.

În ceea ce priveşte confuzia între Comisia Europeană şi Consiliul Europei, Ioan Irimie a explicat că a avut emoţii. “Nu e o greşeală capitală”, a afirmat el.

De asemenea, el a negat că fiul său ar fi cercetat penal şi a susţinut că nu ştie la ce s-a referit vicepreşedintele CSM când l-a întrebat dacă a intervenit vreodată pentru rude apropiate.
A fost o întrebare pentru interviu. Nu are nicio conotaţie cu niciun membru al familiei mele şi cu nicio rudă. Suntem oameni serioşi”, a afimat procurorul.

Ioan Irimie a adăugat că rezultatele vor confirma că ştie tot ce trebuie pentru buna desfăşurare a activităţii DNA. În opinia lui, interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM s-a desfăşurat conform regulamentului.

Citeşte şi:  Daniel Morar despre readucerea lui Ioan Irimie la DNA Cluj: Am fost inconsecvent


Candidatul pentru şefia DNA, Ioan Irimie, a indicat la "rezultate notabile" ale carierei sale cazul deputatului Gabriel Bivolaru

Ultimele Stiri
abonare newsletter