Actualitate

Doi elevi clujeni, premiaţi pentru rezultate de excepţie

<p><strong><img src="documente/stories/olimpici-m-3-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></p> <p><strong>Andrei Moldovanu şi Lavinia Ioana Mera au rezultate deosebite obţinute la diferite competiţii naţionale şi internaţionale.</strong></p>

Consiliul Judeţean Cluj a găzduit joi ceremonia de premiere a elevilor Andrei Moldovanu şi Lavinia Ioana Mera, pentru rezultatele deosebite obţinute de aceştia în cadrul diferitelor competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat, performanţe care au contribuit la promovarea judeţului Cluj pe plan naţional şi internaţional.

Elevul Andrei Moldovanu, medaliat cu argint la International Earth Science Olympiad – IESO şi a sportivei Mera Lavinia Ioana, pentru rezultatele obţinute la campionatele naţionale, europene şi mondiale de box, cu sumele de 2500 şi, respectiv, 2000 de lei.


Andrei Moldovanu este elev la Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca care a făcut parte din lotul naţional al României ce a participat în perioada 8-13 octombrie 2012 în Olavarria, Argentina, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), unde a obţinut medalia de argint. Competiţia, care a constat în două probe – una teoretică şi cealaltă practică, a fost una acerbă, la ediţia din acest an participând peste 70 de elevi de excepţie din 18 ţări. Elevii români care au participat la această competiţie au obţinut în total patru medalii, două de argint şi două de bronz, fapt care a confirmat, pentru al treilea an consecutiv, valoarea incontestabilă a şcolii româneşti de Astronomie, Hidrologie, Geologie şi Oceanografie.

Ioana Lavinia Mera, cea de a doua elevă premiată învaţă la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca. Ea a descoperit tainele boxului acum 4 ani, în Irlanda, când şi-a însoţit fratele la o competiţie pugilistică. De atunci, Ioana a cochetat cu ringul, un spaţiu mai degrabă specific bărbaţilor, unde loviturile sunt de regulă puternice şi dureroase. A deprins tainele sportului cu mănuşi în Irlanda şi s-a perfecţionat în ţară la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca – Secţia de Box, sub îndrumarea antrenorului Sever Ban. Caracterul puternic şi pregătirea fizică asiduă şi permanentă au recomandat-o ca pe o potenţială campioană, ceea ce s-a şi întâmplat în anul 2010 când a câştigat galele de box organizate la Cluj-Napoca, Zalău, Bistriţa, Baia-Mare, Sibiu, adjudecându-şi finala pe ţară şi devenind campioană la categoria 50 kg. Tot în 2010 a câştigat şi Cupa României pe care, ulterior, şi-a adjudecat-o şi în anul 2011. Tot anul trecul Ioana a devenit campioana ţării la categoria 54 de kg, a obţinut aurul european în Rusia iar la mondialele din Turcia s-a clasat pe locul trei, aducând în ţară medalia de bronz. Ioana Lavinia Mera va rămâne astfel în istorie ca fiind prima pugilistă din Cluj care a participat la o ediţie a Campionatelor Mondiale de Box. Ca urmare a performanţelor obţinute în anul 2011 Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Cluj a declarat-o „Sportiva lunii aprilie 2011”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter