monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Coadă la ajutoarele alimentare de la UE

Peste o sută de clujeni, în special persoane în vârstă, s-au prezentat în această dimineaţă la punctele de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

 

Oamenii s-au aşezat la coadă încă din prima zi de distribuire a produselor, termenul limită de preluare a ajutoarelor fiind 31 martie 2013. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat încă de ieri că se aşteaptă ca în primele zile să se prezinte un număr mare de persoane. Fiecare persoană a primit în total peste 35 de kilograme de produse.

Beneficiarii primesc 11 tipuri de produse, astfel: făină de grâu, 16 kilograme, făină de mălai, 5 kilograme, orez, 8 kilograme, zahăr, 4 kilograme, paste făinoase, 1,2 kilograme, biscuiţi, 0,6 kilograme, fasole boabe, 1 kilogram, mazăre, două cutii, bulion pastă, o cutie, roşii în bulion, două cutii şi ulei, 7 litri. Deocamdată, uleiul nu se află în cele două centre de distribuire a ajutoarelor, de pe Moţilor nr. 58 şi Bulevardul Muncii, nr. 8. Cornelia Trif, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj a declarat că deocamdată nu se cunoaşte data când va sosi uleiul. „După graficele APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – n.red.) şi UE, ar fi trebuit să vină deja două transporturi. A venit un transport, dar a fost o cantitate foarte mică, insuficientă. Uleiul vine din Bulgaria, iar cei care îl transportă nu au, de asemenea, nimic pe grafic”, a explicat Cornelia Trif.

Beneficiarii ajutoarelor alimentare sunt pensionarii cu pensii până la 400 lei, persoanele cu handicap grav, accentuat, invalizii, veteranii şi văduvele de război, persecutaţii politic şi eroii martiri ai Revoluţiei, şomerii indemnizaţi, şomerii neindemnizaţi şi beneficiarii de venit minim garantat. Vor fi distribuite 725 de tone de produse către 15.157 de persoane din Cluj-Napoca.