Actualitate

Interesul pentru „activităţile britanice” a crescut în timp de criză

<p><strong>Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Romania, a participat azi, alături de Primarul Emil Boc, la un seminar de afaceri organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj în colaborare cu Ambasada, la Facultatea de Business.</strong></p>

 

Au fost doi ani dificili pentru economia Europei şi a României, ani în care am remarcat că interesul în activităţile britanice a fost din ce în ce mai intens aici. Avem în Cluj investitori importanţi în special în soft, farmaceutice”, a declarat Harris.


Emil Boc a subliniat importanţa universităţilor în atragerea investitorilor străini. „Universităţile reprezintă elementul cheie al dezvoltării Clujului în prezent şi în viitor. De universităţi depinde forţa de muncă pregătită şi calificată, de forţa de muncă depind investiţiile. În criză, poate mai mult decât oricând trebuie să punem accent pe business şi investiţii. Cred că în perioada de criză trebuie îmbinate două categorii de măsuri: reforme structurale şi investiţii. România a avut în 2010 şi 2011 cel mai mare procent din PIB alocat pentru investiţii”, a explicat Boc.

abonare newsletter