monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Peste 15.000 clujeni primesc ajutoare alimentare de la UE

Persoanele din categorii sociale defavorizate se pot prezenta începând din această dimineaţă pentru a primi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, program care se derulează anual, în toată ţara.

Termenul limită de ridicare a produselor este 31 martie 2013. Alimentele pot fi preluate din două locaţii din municipiu: strada Moţilor numărul 58 şi Bulevardul Muncii numărul 8, între orele 8.30 - 15.30. La prima locaţie se pot prezenta pensionarii cu pensii până la 400 lei, persoanele cu handicap grav, accentuat, invalizii, veteranii şi văduvele de război, persecutaţii politic şi eroii martiri ai Revoluţiei.

La depozitul de pe Bulevardul Muncii se vor prezenta şomerii indemnizaţi, şomerii neindemnizaţi şi beneficiarii de venit minim garantat. Vor fi distribuite 725 de tone de produse către 15.157 de persoane din Cluj-Napoca.

Fiecare beneficiar va primi 11 tipuri de produse, astfel: făină de grâu, 16 kilograme, făină de mălai, 5 kilograme, orez, 8 kilograme, zahăr, 4 kilograme, paste făinoase, 1,2 kilograme, biscuiţi, 0,6 kilograme, fasole boabe, 1 kilogram, mazăre, două cutii, bulion pastă, o cutie, roşii în bulion, două cutii şi ulei, 7 litri. Deocamdată, uleiul nu a fost furnizat din cauza întârzierii licitaţiei pentru achiziţionarea acestuia.