Actualitate

Fosilele unui pinguin urias, înalt de doi metri, descoperite în Antarctica

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/21/fosilas.png" border="0" width="451" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Paleontologii argentinieni au descoperit în Antarctica fosilele unui pinguin urias, vechi de 34 de milioane de ani, care avea o înaltime de doi metri, acesta fiind cel mai mare exemplar descoperit vreodata din aceasta specie, a anuntat marti Muzeul de Stiinte Naturale din La Plata, informeaza AFP.</strong>

Site-ul institutiei argentiniene precizeaza ca descoperirea, realizata în timpul unei campanii de cercetare în Antarctica, va permite "un studiu intensiv si complet asupra acestor stramosi ai pinguinilor moderni".

Caroline Acosta, cercetatoare la departamentul de paleontologie al muzeului, considera ca "este vorba de cel mai mare pinguin descoperit pâna în prezent, atât în ceea ce priveste înaltimea, cât si masa corporala".

Cel mai mare pinguin cunoscut pâna în prezent este cel imperial, care masoara, în medie, 120 de centimetri în înaltime.

Oamenii de stiinta argentinieni au spus ca vor efectua o noua campanie în Antarctica în primavara anului viitor, cu scopul de "a cerceta noi schelete, care vor permite studierea felului de a se deplasa si anatomia" acestor animale.

Fosilele unor pinguini care au trait în urma cu mai multe milioane de ani, descoperite recent, le-au permis cercetatorilor sa afle ca aceste animale disparute aveau penaje diferite de cel în alb si negru al descendentilor lor din zilele noastre. Astfel, penajele pinguinilor stravechi erau colorate în nuante de maro, roz si gri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter