monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Amenzi usturătoare pentru străzile lăsate sparte după lucrările la gaz

Primăria Cluj-Napoca a aplicat, marţi, 13 amenzi în valoare totală de 51.000 lei firmelor care lucrează la refacerea străzilor şi trotuarelor după lucrările de gaz.

 

Din totalul de 13 amenzi, 11 au fost aplicate firmelor care fac lucrări de instalaţii de gaz şi două pentru firmele care fac lucrări de refacere după lucrările de gaz deoarece au depăşit termenele de refacere. Au fost sancţionate firmele: SC Inspet Ploieşti SA care a primit cinci amenzi, SC Dacia Faber SRL care a primit o amendă, SC TIM SA, trei amenzi, SC Dianova, o amendă şi E ON Gaz, două amenzi. Amenzile aplicate sunt între 3.000 şi 4.000 lei, în funcţie de depăşirea termenelor, valoarea medie a sancţiunilor fiind de 4.000 lei. E ON Gaz, de exemplu, pentru depăşirea termenelor la lucrările de pe strada Maramureşului a primit amendă de 4.000 lei. Primarul Emil Boc a afirmat că există lucrări care aveau termen de refacere în 10 noiembrie şi nu erau finalizate nici în 20 noiembrie.

Toleranţă zero pentru cei care îşi bat joc de cetăţeni

Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca are disponibilitatea de a colabora pentru lucrări la infrastructura de gaz, dar acolo unde există „indolenţă, neglijenţă şi bătaie de joc, sancţiunea nu poate fi decât amenda. Toleranţă zero faţă de bătaia de joc la adresa cetăţenilor cu privire la lucrările de pe străzi şi trotuare”. Primarul a subliniat că au fost aplicate amenzi doar în cazul în care s-au constatat întârzieri de cinci – zece zile. „Vreau să se ştie foarte clar că în acest oraş există o autoritate pe care o are Primăria, din respect pentru cetăţean, de a-i sancţiona pe aceia care nu respectă legea şi îşi bat joc de lucrările pe care le efectuează pe străzi sau pe trotuare. Am aplicat amenzi doar în situaţia în care s-a depăşit cu cinci – zece zile termenul de refacere după lucrările de gaz”, a spus Boc.

Primăria va aplica amenzi şi în viitor celor care nu vor respecta termenele lucrărilor de reabilitare după terminarea diverselor lucrări de construcţie din municipiu în materie de infrastructură.