Actualitate

Hillary Clinton: Angajamentul SUA faţă de securitatea Israelului este solid ca piatra

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/21/hillaryclinton_1681075c-mod.jpg" border="0" width="410" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secretarul de Stat american Hillary Clinton a afirmat marţi la Ierusalim, înainte de o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului este "solid ca piatra".</strong>

"Angajamentul american pentru securitatea Israelului este la fel de solid ca piatra şi de neclintit. Aceasta deoarece cred că este esenţial să suscităm calmarea situaţiei din Gaza", a afirmat Clinton în timpul unei scurte conferinţe de presă, relatează Mediafax.

"În următoarele zile, Statele Unite vor lucra cu partenerii lor aici în Israel şi în regiune pentru a promova securitatea Israelului, ameliora condiţiile de viaţă ale populaţiei din Gaza şi pentru a înainta către o pace globală pentru toţi oamenii din regiune", a adăugat Clinton.


"Dacă este posibil să ajungem la o soluţie pe termen lung prin mijloace diplomatice, eu personal o prefer. Însă dacă nu este cazul, sunt singur că înţelegeţi că Israelul va trebui să ia toate măsurile necesare pentru a îşi apăra poporul", a declarat la rândul său Netanyahu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter