Actualitate

Israelul a bombardat sediul Băncii Naţionale Islamice din oraşul Gaza

<p><strong>Aviaţia israeliană a bombardat în oraşul Gaza sediul Băncii Naţionale Islamice, înfiinţată pentru a contracara sancţiunile internaţionale impuse Fâşiei Gaza, controlată de mişcarea radicală palestiniană Hamas, relatează marţi agenţia Associated Press, potrivit Agerpres.</strong></p>

 

Atacul, survenit marţi asupra Băncii din Gaza, face parte din operaţiunea lansată miercurea trecută de către Israel împotriva militanţilor care trag rachete asupra teritoriului israelian.

Interiorul băncii a fost distrus. Proprietarul băncii, Suleiman Tawil /31 de ani/, a denunţat bombardarea Băncii, precizând că el ''nu este implicat în politică''.

Hamas a înfiinţat Banca după ce creditorii străini, de teamă c-ar putea cădea sub incidenţa legislaţiei internaţionale privind finanţarea terorismului, şi-au sistat colaborarea cu guvernul mişcării radicale din Gaza.

SUA, Israel şi alte ţări occidentale consideră Hamas drept organizaţie teroristă.

Potrivit serviciilor de urgenţă din Gaza, citate de AFP, şapte palestinieni au fost răniţi în cursul nopţii de luni spre marţi în raidurile întreprinse de Israel în Fâşia Gaza. De la declanşarea operaţiunii militare israeliene în Gaza, 109 palestinieni au fost ucişi şi alţi aproape 900 răniţi.

abonare newsletter