Actualitate

Berlinul, pregătit să timită rachete NATO de tip Patriot la frontiera siriană

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/17/berlin.jpg" border="0" width="451" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Germania este pregătită să trimită rachete de tip Patriot în Turcia, în cadrul unui ajutor NATO destinat frontierei turco-siriene, însă doar după ce Ankara va formula o solicitare oficială în acest sens, scrie cotidianul Süddeutsche Zeitung în ediţia de sâmbătă, scrie Mediafax.

Armata germană, Bundeswehr, prevede să mobilizeze până la 170 de militari şi una-două baterii de rachete de tip Patriot în cadrul acestei misiuni NATO, precizează cotidianul .


Ministerul german al Apărării a anunţat sâmbătă că mai întâi este necesar un mandat NATO pentru ca Berlinul să examineze un asemenea angajament. Până în prezent, nu există o solicitare oficială din partea Turciei, a subliniat un purtător de cuvânt al ministerului, la Berlin.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Ankara ar urma să adreseze o solicitare oficială în acest sens luni.


Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a anunţat luni că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să furnizeze asistenţă Turciei, o ţară membră a organizaţiei, în cazul în care conflictul din Siria se apropie de teritoriul său.

Turcia a anunţat săptămâna trecută că poartă negocieri cu NATO cu privire la rachete de tip Patriot, dar fără să prezinte o cerere oficială.


Forţe siriene şi rebeli au fost implicaţi în lupte dure şi sângeroase, în apropierea unui oraş de la frontiera turco-siriană. Mii de sirieni s-au refugiat în Turcia, care a consolidat apărarea de-a lungul acestei frontiere instabile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter