Actualitate

Un student şi-a văzut dublura într-un tablou al secolului XVI

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/15/dublura.jpg" border="0" width="449" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Max Galuppo, un student de 20 de ani de la Universitatea Temple din SUA, şi-a descoperit dublura în timpul unei vizite făcute împreună cu iubita lui la Muzeul de Artă din Philadelphia, SUA, portivit abcnews.go.com.

Tânărul se afla la Muzeul de Artă când a descoperit un tablou care l-a lăsat fără cuvinte: portretul unui bărbat a cărui fizionomie semăna izbitor cu cea a lui. Studentul a fost uluit de asemănarea.


Deşi autorul tabloului este necunoscut, se ştie că a fost pictat în jurul anului 1562 şi se intitulează ,,Portretul unui nobil cu mănuşă de vânătoare".

,,A fost de-a dreptul ciudat. Ne aflam la expoziţia de armuri de la Muzeul de Artă din Philadelphia. Max era absorbit de exponatele de acolo şi nu a observat un tablou de pe perete. Personajul pictat semăna leit cu el", a declarat Nikkie Curtis, iubita studentului.


Când a văzut portretul, Max nu şi-a dat seama imediat de asemănare: ,,Să fiu cinstit, nu am observat. Nu am văzut asemănarea. Apoi am văzut fotografia mea lângă tablou şi nu am mai putut nega similitudinea".

Max Galuppo vrea acum să afle cine este personajul din portret:"Ar putea fi un strămoş de-al meu. Am înţeles că tabloul a fost făcut în Italia, în regiunea din care provin bunicii mei". Tânărul a încercat să găsească date legate de acest tablou, dar nu a găsit mai multe informaţii decât acelea legate de anul în care a fost pictat şi originea tabloului - aceeaşi regiune a Italiei din care se trag bunicii lui.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter