Actualitate

Simulări de teste naţionale şi de bacalaureat pentru elevii clujeni

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/15/isj-m-1-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va organiza la sfârşitul acestei luni simulări de teste naţionale şi de bacalaureat pentru cei peste 10.000 de elevi. Potrivit inspectorului şcolar general, Valentin Cuibus, condiţiile vor fi identice cu cele de la bacalaureat şi dela testele naţionale şi presupun supraveghetori şi camere video.</strong></p>

 

În cazul testelor naţionale, simulările se vor desfăşura în perioada 26 – 28 noiembrie, prima probă fiind limba şi literatura română, a doua limba maternă şi ultima probă fiind cea de la matematică.


Simulările vor organizate în condiţii identice ca la evaluările naţionale şi la bacalaureat. Condiţiile vor fi identice cu cele de la bacalaureat şi testele naţionale. Subiectele sunt făcute la nivel judeţean, vor fi supraveghetori în sălile de examen şi camere video. De asemenea, corectarea lucrărilor se va face la nivel judeţean, iar profesorii de clase vor primi înapoi lucrările pentru a le discuta cu elevii", a declarat Valentin Cuibus.

La simularea testelor naţionale vor participa 5.227 de elevi de clasa a VIII-a, iar testările vor fi susţinute în 138 de şcoli.


Simularea bacalaureatului va avea loc între trei şi şase decembrie, iar la testare vor participa 5.800 de elevi dintre care 5.271 sunt în clasa a XII-a, iar 529 sunt în clasa a XIII-a", a explicat inspectorul general. Astfel, în 3 decembrie va avea loc examenul la limba română, în 4 decembrie cel la limba maternă, în 5 decembrie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar în 6 decembrie se va susţine proba la alegere a profilului. „Simulările vor avea loc în toate cele 63 de licee din judeţ. Proba va dura trei ore, vor fi camere video, supraveghetori, iar lucrările vor fi tipizate şi secretizate ca la bacalaureat", a precizat Cuibus.

În cea de-a doua sesiune de simulări care va avea loc în luna aprilie ar putea fi cuprinşi şi cei care nu au reuşit să îşi ia examenul de bacalaureat într-una din sesiunile trecute. Rămâne la decizia şcolilor dacă rezultatele acestor simulări vor apărea în catalog ca note sau dacă nu vor fi trecute deloc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter