Actualitate

Mutăm Parlamentul la Cluj?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/parlament-cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dar, dacă tot va fi să rămână în București, parlamentarii s-ar putea muta în corturi, glumesc UDMR-iștii. </strong></p>

 


De curând, grăbit nevoie mare, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a zburat cu elicopterul la Dorohoi, pe banii poporului. Acum vrea să facă economii, tăind din cheltuielile cu cazarea parlamentarilor din provincie.

 


Zgonea a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare. El a mai precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%. Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei, arată Mediafax.

De ce să nu mutăm Parlamentul la Cluj?


Liderul UDMR, Kelemen Hunor a mers chiar mai departe, formulând o propunere trăsnită: „soluţia“ la problema privind cazarea deputaţilor este să se mute Parlamentul la Cluj, pentru a nu se mai plăti cazare pentru cei ce stau aici, „Soluţia este să mutăm Parlamentul la Cluj şi atunci nu mai trebuie să plătim cazarea pentru cei care stau aici şi vom plăti noi pentru bucureşteni. Dacă grija cea mai mare a domnului Zgonea este cazarea parlamentarilor care vin din provincie, atunci multă sănătate şi mai multă înţelepciune îi doresc”, a spus ieri, Kelemen Hunor. La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, că soluţia ar fi ca parlamentarii din provincie „să stea în corturi“. „Sau să stăm în corturi, nicio problemă”, a spus şi Borbely.

De ce țin parlamentarii cu dinții de hotelurile de lux?


În 2012, noi, românii, am scos din buzunar pentru confortul aleşilor 27,5 milioane de lei, adică aproape şase milioane de euro pentru cazarea parlamentarilor.

Dintre cei 469 de parlamentari, 333 au ales luxul de a locui într-un hotel de 5 stele din centrul Capitalei, evident pe banii noștri, și numai 136 au decis să ia de la Parlament bani de chirie în București (3.200 de lei lunar). Pentru ca un deputat sau senator să stea în puf, românii scot zilnic din buzunar circa 250 de lei, adică 7.500 de lei pe lună, respectiv 90.000 de lei anual (paradoxal, camerele de la hoteluri sunt închiriate pe toată durata anului, cu toate că aleşii muncesc trei zile pe săptămână).


De ce țin ei cu dinții de camerele din hotelurile de lux?

Iată de ce: au parte de un tratament regesc: piscină, SPA şi servicii de menaj (inclusiv curățarea și călcarea hainelor și, ridicol, o cameristă le face patul în fiecare dimineață...).


abonare newsletter