Actualitate

Află de ce este blocată construirea unui aquapark în Cluj-Napoca

<p><strong>Cele două locaţii iniţiale pentru aquapark, terenul pe care funcţionează acum cartodromul din cartierul Gheorgheni şi ştrandul Sun nu sunt locaţiile potrivite din cauza unor probleme tehnice.</strong></p>

 

Realizarea aquaparkului la ştrandul Sun ar presupune mutarea unei magistrale de apă şi a unei linii electrice supraterane, costurile totale fiind de 1 milion euro.


Proiectul realizării unui aquapark este blocat în acest moment din cauza unor probleme de natură tehnică la cele două locaţii propuse iniţial: cartodromul din cartierul Gheorgheni şi ştrandul Sun. Concret, la ştrandul Sun există o magistrală de apă şi o linie electrică supraterană care ar trebui mutate pentru realizarea aquapark-ului, iar costurile ar ajunge la 1 milion de euro. „În privinţa locaţiilor de aquapark suntem în identificarea soluţiei. În acest moment, atât în Gheorgheni la cartodrom există o problemă legată de teren care are nevoie de investiţii de până la 1 milion euro pentru a putea consolida locaţia de acolo. La fel este şi la Sun unde avem o conductă magistrală de apă şi o linie electrică supraterană care presupune aproape 1 milion de euro pentru mutarea acestor reţele încât facem calcule şi analize dacă este rentabil acolo sau să găsim în continuare alte soluţii pe care le avem la dispoziţie pentru aquapark. Vom avea însă până la urmă o soluţie. Problemele sunt complicate, de la revendicări şi proprietăţi până la utilităţi şi linii electrice”, a explicat primarul Emil Boc. Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, specialiştii analizează acum dacă este sau nu rentabil să se construiască un aquapark la ştrandul Sun.

 


La cartodrom e nevoie de lucrări suplimentare de consolidare

 


Primarul a afirmat că în zona cartodrom este nevoie de lucrări suplimentare de consolidare pe piloni foraţi a terenului respectiv. Direcţia Tehnică face expertize cu privire la această locaţie, dar şi alte locaţii din oraş. „Acest teren este liber de sarcini şi poate fi utilizat, dar costurile suplimentare pe care le presupune utilizarea pilonilor foraţi care se poate ridica la nivelul milioanelor de euro. Dacă pentru un bazin de polo costurile erau de 4 milioane lei pentru un aquapark costurile ar fi fost mult mai mari”, a spus Boc.

 


Primăria are în vedere şi Băile Someşeni

 


Băile Someşeni sunt o altă posibilă locaţie pentru aquapark. Emil Boc a subliniat că „totul depinde ca proprietarii de acolo să cadă de acord asupra proprietăţii pentru că acum sunt în instanţă cu litigiul respectiv. Eu insist în continuare pentru un parteneriat în vederea realizării Băilor Someşeni pentru că este dorit şi de clujeni”.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter