Actualitate

Vasile Blaga: PDL a decis retragerea susţinerii politice a lui Alin Trăşculescu

<p><strong><img src="documente/stories/2012/02_februarie/28/03%20vasile%20blaga.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deputatul Alin Trăşculescu a fost înlocuit de la şefia PDL Vrancea, fiindu-i retrasă totodată şi susţinerea politică, a anunţat luni preşedintele democrat-liberal, Vasile Blaga.</strong></p>


”Începând de astăzi (n.r. luni) organizaţia PDL Vrancea va avea o conducere interimară, o să numesc un preşedinte interimar după ce mă consult cu BPJ Vrancea şi o să fac asta prin dispoziţiile de preşedinte aşa cum dispune statutul partidului. Listele electorale sunt deja definitive, ele nu mai pot fi modificate, dar PDL şi ARD încetează astăzi susţinerea politică pentru deputatul Trăşculescu”, a declarat liderul PDL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Alin Trăşculescu va fi exclus din PDL, Blaga a spus că acest lucru se va întâmpla în cazul în care deputatul va fi arestat.

”Astăzi (luni -n.r.) va fi schimbat din funcţia de preşedinte (preşedinte PDL Vrancea). În momentul în care se va prezenta în faţa instanţei, dacă procurorii fac acest demers şi va fi arestat pe loc îl vom da afară din partid. (...) Au fost cazuri în care au fost aleşi şi primari decedaţi. Îi vom interzice să folosească materiale de campanie în numele ARD”, a adăugat preşedintele PDL.

El a mai spus că a dat dispoziţie liderului grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, ca parlamentarii PDL să fie prezenţi în Bucureşti şi să voteze în Comisia juridică şi în plen solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Alin Trăşculescu.

”Asta a fost poziţia noastră întotdeauna spre deosebire de USL. (...) Războiul USL cu justiţia a început cu Gabriel Bivolaru pentru care premierul şi preşedintele PSD de la acea dată Adrian Năstase s-a dus să asedieze Parchetul General. Majoritatea PSD-PNL a tergiversat ani de zile ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase. Tot PSD, în frunte cu Ponta, s-a dus la Piteşti pentru a-l apăra pe preşedintele organizaţiei lor de acolo şi preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu. Majoritatea USL din Parlament, nu mai departe decât de acum două săptămâni, a refuzat să pună în practică o decizie definitivă a ÎCCJ în cazul senatorului Mircea Diaconu. (...) Când patru membri ai Guvernului Ponta au fost declaraţi incompatibili de ANI USL a avut o singură reacţie: a acuzat ANI că intră în campanie electorală. (...) Noi vom face tot ce trebuie astăzi pentru ca legea şi justiţia să se aplice”, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Comisiei de etică a ARD, Monica Macovei, care a spus că a votat împotriva unei candidaturi a lui Alin Trăşculescu la parlamentare, Blaga a arătat că modalitatea de funcţionare a comisiei a fost precum cea a unui "complet de judecată". “Nu toate deciziile se iau în instanţă cu majoritate de voturi. Există şi acolo păreri diferite şi judecători care fac opinie separată. Asta s-a întâmplat şi în comisie. Până la urmă comisia a decis că domnia sa va candida. Nici măcar nu fost pe lista scurtă de 36 de candidaturi care au primit avize negative al Comisiei de etică. (...) În niciun caz nu avea de unde să ştie comisia ce va face Trăşculescu peste trei săptămâni”, a mai declarat preşedintele PDL.

 

abonare newsletter