Actualitate

Primarul promovează în străinătate proiectul „Cluj, Capitală Culturală Europeană”

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/11/02-emil boc _sc_04.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Sâmbătă, primarul a participat la Art Market în Budapesta, cel mai important târg de artă din Estul Europei.</strong></p>

Primarul Emil Boc a participat, în perioada 8 – 10 noiembrie, la conferinţa „Cities for Europe” în Berlin şi evenimentul Art Market în Budapesta, evenimente de referinţă pentru proiectul Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană 2021.

Conferinţa „Cities for Europe” a avut loc în Berlin, în 8 şi 9 noiembrie, obiectivul evenimentului fiind crearea unei coaliţii a mai multor oraşe din Europa pentru a sublinia importanţa asumării la nivelul oraşelor a unei responsabilităţi europene.
În cadrul conferinţei au fost prezentate modelele de succes ale oraşelor Guimares, Portugalia (2012), Riga, Letonia (2014) şi Pafos, Cipru (2017).
Emil Boc a declarat că municipiul Cluj-Napoca are şanse reale să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană. „Evenimentul a fost o importantă ocazie de promovare a proiectului Cluj-Napoca – Capitală europeană a Culturii, dar şi o oportunitate pentru acumularea de informaţii din experienţa altor oraşe cu proiecte similare, care au avut deja confirmarea valorii culturale, prin obţinerea acestui statut. Semnalele primite ne arată că oraşul nostru are toate şansele pentru a atinge acest obiectiv şi a obţine titlul de capitală europeană culturală în anul 2021. Elementul esenţial este multiculturalismul Clujului, şi modelul pe care îl oferă în acest sens tuturor comunităţilor europene” a explicat primarul Emil Boc, la finalul conferinţei.

Cluj-Napoca, invitat special la Art Market în Budapesta

Sâmbătă, primarul a participat la Art Market în Budapesta, cel mai important târg de artă din Estul Europei. Aflat la cea de a doua ediţie, Art Market are Clujul drept invitat special în acest an. Potrivit Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Fabrica de Pensule şi Universitatea de Artă şi Design au amenjat standuri generoase.
În cadrul târgului se organizează de asemenea două mese rotunde legate de Cluj- Napoca. Prima îşi propune să exploreze scena artistică clujeană, direcţiile actuale şi rădăcinile de la care se revendică artiştii contemporani. Cea de a doua masă rotundă este axată pe dezvoltare urbană, pe strategiile de city marketing şi pe oportunităţile oferite de programul capitalelor culturale europene.
Emil Boc a susţinut un discurs şi o prezentare a stadiului proiectului de capitală, precum şi a direcţiilor pe care le susţin autorităţile locale în această candidatură.


 

abonare newsletter