Actualitate

Firmele de salubritate promit că sunt pregătite deja pentru deszăpezire

<div /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/06/utilaje m 8.jpg" border="0" width="450" height="256" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cele două firme de salubritate, Rosal şi Brantner Vereş şi-au prezentat, marţi, utilajele pentru deszăpezire şi au promis că vor interveni la timp pentru a nu se crea în oraş blocaje în trafic şi polei.

Ca în fiecare an în această perioadă, firmele de salubritate şi-au prezentat utilajele cu care vor interveni la iarnă pentru deszăpezirea străzilor.
Primarul Emil Boc, prezent la eveniment le-a cerut reprezentanţilor Rosal şi Brantner Vereş să intervină la timp astfel încât pe străzi să nu existe polei şi blocaje în trafic. Să nu aud vorba că ne-a prins iarna pe nepregătite şi n-am putut interveni. Vorba asta să nu o aud. Nu există scuză la o asemenea afirmaţie”, a declarat primarul.

Brantner Vereş are în evidenţă 320 de străzi la care se adaugă opt străzi noi: Borhanci, Soporului, Măceşului, Mihai Românul, Arţarului, Fânaţelor, Antonio Gaudi şi Romul Ladea.

Potrivit primarului, oficial, sezonul începe în 15 noiembrie când firmele de salubritate „trebuie să fie pe picior de război pentru a fi pregătiţi să intervină. Vom vedea dacă va fi zăpadă mai repede sau mai târziu şi clujenii trebuie să ştie că municipalitatea a pregătit cadrul de deszăpezire pentru anul care urmează.

În total, sunt 667 străzi în programul de deszăpezire anul acesta, cu 25 mai multe decât anul trecut. Rosal are 21 utilaje pregătite pentru deszăpezire şi 2.500 tone de material antiderapant, iar Brantner s-a pregătit cu 13 utilaje.

abonare newsletter