Actualitate

Bloc operator ultramodern, inaugurat la Clinica de Neurochirurgie

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/04/bloc operator neurochirurgie.jpg" border="0" align="right" />Costul pentru realizarea acestui proiect se ridică la suma de două milioane de euro, bani alocați de Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi de la bugetul de stat. </strong>




Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj dispune de un nou bloc operator, cu cinci săli de intervenţie chirurgicală dotate cu aparatură ultramodernă.

Prezent la inaugurare, subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a apreciat realizarea de la Cluj-Napoca. “Era necesară această renovare având în vedere că aici vin cazurile critice şi grave de neurochirurgi”, a declarat Raed Arafat. La rândul lor, prefectul Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au avut cuvinte de apreciere în privinţa dotărilor de ultimă generaţie ale blocului operator.

“În clinică s-a dat dovadă de devotament, pasiune şi profesionalism chiar şi atunci când condiţiile lăsau de dorit. Încă suntem departe de ceea ce visăm să facem, dar este un mare pas înainte. Cerem, în continuare, sprijinul Ministerului, Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei, pentru a ne putea continua proiectul. Efectuăm 11-12 operaţii pe zi şi aveam mare nevoie de aceste dotări”, a declarat şeful unităţii sanitare, profesorul Ştefan Florian, prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, citat de Agerpres.

El a arătat că în clinică sunt realizate intervenţii chirurgicale pentru pacienţi din aproape toate judeţele ţării. “Numărul intervenţiilor medicale la Clinica de Neurochirurgie din Cluj a crescut de la 900 la 2400 pe an. Pentru noua secţie mai este nevoie de personal medical, aproximativ 22 de posturi de asistenţi medicali, brancardieri şi personal auxiliar”, a mai precizat Florian.




Ultimele Stiri
abonare newsletter