monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Filmul "O lună în Thailanda" de Paul Negoescu, în competiţie la Festivalul de la Sevilla

Filmul "O lună în Thailanda", debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului Filmului European de la Sevilla (Spania), scrie Mediafax.

În Festivalul Filmului European de la Sevilla, care va avea loc între 2 şi 10 noiembrie, "O lună în Thailanda" va fi proiectat în competiţia oficială, alături de alte 16 filme. Pe de altă parte, filmul "O lună în Thailanda" a fost selecţionat şi la cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, care se va desfăşura în perioada 2 - 11 noiembrie.

La Salonic, filmul lui Paul Negoescu va fi prezentat în competiţia internaţională şi va avea proiecţii pe 6 şi 7 noiembrie. La acest festival, "O lună în Thailanda" va concura alături de nume cunoscute din cinematografia internaţională, precum câştigătorul de la Cannes de anul acesta - pelicula "Reality" a regizorului italian Matteo Garrone - şi filmul premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2012 - lungmetrajul "Sister", al Ursulei Meier.

Regizorul a realizat şi scurtmetrajele, "Orizont", "Târziu", "Renovare" şi "Derby", care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea "Semaine de la Critique", Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film.

Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul "O lună în Thailanda", o producţie Hi Film, în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România.

"O lună în Thailanda" a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans, coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

"O lună în Thailanda" spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Paul Negoescu a mai participat anul acesta, cu "O lună în Thailanda", la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în Competiţia "Emile Cantillon", la Festivalul de Film de la Zurich, în competiţia oficială, şi la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională.