Actualitate

LIMBA ROMÂNĂ va fi predată, în premieră, la OXFORD

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/01/teaching romanian.jpg" border="0" width="451" height="281" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Limba română va fi predată, în premieră, la Universitatea Oxford, în cadrul primului lectorat finanţat de statul român în Marea Britanie, peste 20 de studenţi înscriindu-se deja la cursurile care vor fi susţinute de dr. Oana Uţă-Bărbulescu de la Universitatea Bucureşti, informează Mediafax.</strong></p>

 

Primul lectorat de limba română finanţat de către statul român în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost deschis luni şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Lingvistică, Filologie şi Fonetică a prestigioasei Universităţi Oxford, informează Ambasada României la Londra.


Lectoratul a fost înfiinţat în baza unui protocolul de cooperare între Institutul Limbii Române din Bucureşti şi Universitatea Oxford.

Lectorul de limba română, selectat prin concurs de către Universitatea Oxford, este Oana Uţă-Bărbulescu, doctor în litere şi specialist în lingvistică din cadrul Universităţii Bucureşti.


Potrivit site-ului universităţii britanice, perspectiva învăţării limbii române s-a bucurat de succes în rândul studenţilor, înregistrându-se peste 20 de cereri de înscriere la noul curs.

Studenţii interesaţi vor avea şi posibilitatea de a da examen de limba română, în cadrul modulului de limbi moderne sau al celui de lingvistică.


În prezent, la Universitatea Oxford învaţă 82 de studenţi români.

Ultimele Stiri
abonare newsletter