Actualitate

Un chihlimbar păstrează de 100 de milioane de ani imaginea atacului unui păianjen asupra unei insecte

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/09/ambar.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cercetătorii care au studiat chihlimbarul au afirmat faptul că acesta este prima fosilă descoperită vreodată care imortalizează imaginea unui păianjen devorând un ţânţar.</strong></p>

Un grup de cercetători de la Universitatea din Oregón au descoperit o piatră preţioasă de chihlimbar, veche de 100 de milioane de ani. Ceea ce face ca acest obiect să fie cu totul şi cu totul deosebit este imaginea încrustată în această piatră: atacul unui păianjen care prinde în pânza lui un ţânţar. Oamenii de ştiinţă susţin unicitatea acesei fosile, întrucât acest chihlimbar care datează de mai bine de 100 de milioane de ani oferă o imagine simbolică nemaiîntâlnită până acum întrâo piatră preţioasă.

Aceste fosile extrem de rare au fost găsite într-o bucată de chihlimbar ce păstrează "congelat" în timp atacul păianjenului, ilustrând cele mai mici detalii. Locul în care a fost descoperită piatra preţioasă este Valle de Hukawng din Myanmar, iar perioada din care datează se preconizează a fi începutul erei cretacice - acum 97-110 milioane de ani.

abonare newsletter