Actualitate

Ziua Vârstnicului, sărbătorită la Turda şi Câmpia Turzii

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/01/02-cetatea-devei.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Vârstnicii aflaţi sub îngrijirea Serviciului de Asistenţă Socială Turda, au plecat sâmbătă într-un scurt pelerinaj la Mănăstirea Prislop, excursia a continuat cu Hunedoara şi Castelul Corvinilor, apoi Cetatea Devei. </strong></p>

 


A devenit o tradiţie a Centrului de zi şi a Centrului de îngrijiri la domiciliu din Turda de a organiza excursii în fiecare an cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor vârstnice.

Un grup de 65 persoane vârstnice alături de personalul centrului au parcurs un frumos traseu petrecând împreună clipe de neuitat. Primul obiectiv şi cel mai mult dorit de către vârstnici a fost Mănăstirea Prislop, unde aceştia au avut parte de câteva ceasuri de reculegere şi rugăciune. Următorul obiectiv a fost Hunedoara unde vârstnicii au vizitat Castelul Corvinilor, apoi Cetatea Devei.


„Seniorii noştri s-au bucurat de orele petrecute împreună şi de locurile frumoase prin care au trecut, pe buzele tuturor fiind întrebarea «Unde mergem în excursia următoare?» La întoarcere spre casă, excursioniştii au demonstrat că sunt nişte pensionari activi şi talentaţi, autocarul răsunând de cântecele interpretate de ei”, spune Adela Zai, coordonatorul Centrului de zi şi a Centrului de îngrijiri la domiciliu din Turda.

În acelaşi context al sărbătoririi persoanelor vârstnice, în data de 2 octombrie 2012 reprezentanţii centrului participă cu un program artistic prezentat de către vârstnicii turdeni pentru beneficiarii centrului de zi similar din Câmpia Turzii. Deoarece este „Anul solidarităţii între generaţii şi al îmbătrânirii active” alături de programul artistic realizat sub îndrumarea lui Cornel Miron de la Atelierul de teatru Ion Raţiu, manifestarea va fi completată e evoluţia artistică a unui grup de tineri de la Asociaţia Tin Tin condusă de pr. Sebastian Zăhan.

abonare newsletter