Actualitate

Se întorc studenţii. Unde vor sta?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/27/03-studenti--camine marasti_rl03.jpg" border="0" align="right" />Universitatea „Babeş Bolyai” este capabilă să asigure, singură, cazarea pentru 5000 de studioși.</strong></p>

Începutul noului an universitar readuce în atenția decidenților universitari, dar și a celor direct interesați, studenții, locurile de cazare disponibile existente în Cluj-Napoca. Universităţile au capacitatea de a asigura cazarea pentru cei mai mulţi dintre studenţi, spun oficialii universitari, argumentând această susținere cu cifre. Informaţiile au fost furnizate Agenției de știri Agerpres de Birourile de presă ale celor patru universităţi clujene.

Universitatea „Babeş Bolyai” pune la dispoziţia studenţilor, pentru cazare, în anul de studii 2012-2013, un număr de 4.964 de locuri în căminele proprii, trei dintre ele ultramoderne, plus 216 locuri pentru doctoranzi.
În noul an universitar, la UBB vor studia, alături de studenţii români, 108 tineri ce provin din ţări ale Uniunii Europene, dintre care 65 sunt din Ungaria, 20 din Germania şi şase din Franţa. 58 dintre tinerii din alte ţări au optat pentru studii la Facultatea de Psihologie, zece pentru Litere, zece pentru Studii Europene, iar şapte pentru Biologie. În celelalte facultăţi ale UBB sunt mai puţin de şapte studenţi străini, la diferite discipline. La instituţia clujeană de învăţământ superior vor studia 36 candidaţi din ţări nemembre ale UE, cu scrisoare de acceptare din partea Ministerului Educaţiei:12 din Pakistan, patru din Maroc şi trei din Egipt. Zece dintre aceşti tineri au candidat pentru admiterea la Facultatea de Studii Europene, 11 la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, iar şase la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor.

La Medicină – 1.500 de locuri disponibile


Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” dispune de nouă cămine cu 1.508 locuri pentru cazarea studenţilor săi. În acest an, pentru mărirea numărului de studenţi cazaţi au fost mansardate căminele B11 şi B13 din Complexul studenţesc Haşdeu, apoi a fost construit un nou cămin pentru rezidenţi şi sunt în curs de finalizare lucrările de mansardare de la căminul 1, cu confort I, realizate din fonduri structurale.
La UMF se vor pregăti pentru profesie, în anul universitar 2012-2013, un număr de 6.815 de studenţi (anii I-VI)), pe toate liniile de studiu.

USAMV are locuri pentru tot neamul

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) are disponibile 1.042 locuri de cazare pentru studenţii de la licenţă şi master şi 140 de locuri pentru doctoranzi şi studenţi străini. Camerele din cămine sunt cu trei şi patru paturi. Studenţii au acces la internet şi săli de lectură. În anul universitar care va începe la 1 octombrie, la USAMV vor studia aproximativ 6.500 de studenţi români la nivelurile licenţă, master şi doctorat şi 203 studenţi străini originari din Algeria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Irlanda, Italia, Israel, Irak şi Maroc.

Wireless pentru artiști

Studenţii Universităţii de Arte şi Design de la nivel licenţă, master şi doctorat se pot înscrie pentru cele 1.100 locuri de cazare în căminele „Albac” - cu oficii dotate cu maşină de spălat şi aragaz, precum şi cu grupuri sanitare la fiecare etaj, centrala proprie şi wireless - şi „Vaida-Voevod”, care dispune de camere cu baie proprie şi posibilitatea de a găti în cameră pe plite electrice, centrală termică proprie şi wireless.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter