Actualitate

O navă românească va efectua cercetări în apele teritoriale ale Bulgariei

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/27/nava.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Nava de cercetare Steaua de Mare I, sub pavilion românesc, va naviga în apele teritoriale ale Bulgariei în perioada 1 octombrie -15 decembrie 2012, informează Agerpres.

Accesul vasului a fost permis printr-o ordonanţă care a fost adoptată în cadrul şedinţei de miercuri a guvernului Bulgariei, se arată într-un comunicat de presă transmis Agerpres. Nava Steaua de Mare I va vizita porturile bulgăreşti Varna, Nesebar şi Sozopol.

Vizita navei are legătură cu cercetările efectuate în cadrul unui acord bilateral între România şi Bulgaria. Acordul prevede cercetări ştiinţifice comune pentru culegerea şi analizarea unor informaţii din domeniul pescuitului.

Cercetările vor fi efectuate în condiţii de siguranţă şi prin metode nepericuloase, se mai arată în comunicatul biroului de presă al guvernului de la Sofia.

Vasul Steaua de Mare I a mai navigat în apele teritoriale bulgăreşti în anul 2010, precum şi în prima jumătate a anului 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter