monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Liderul angajaţilor de la Oltchim: Dacă va fi reluată activitatea la 65 la sută din capacitate vor fi restructurări

Liderul angajaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, i-a informat, joi, pe salariaţi despre discuţiile de miercuri seară, de la Ministerul Economiei, spunându-le că, dacă va fi reluată activitatea combinatului la 65 la sută din capacitate, vor fi restructurări, informează Mediafax.

"Le-am spus oamenilor ce s-a discutat aseară (n.r. - miercuri seară) la Ministerul Economiei. Dacă se va relua activitatea la 65 la sută din capacitate, vor fi şi restructurări ", a declarat Cernev, citat de corespondentul Mediafax.

Liderul anagajaţilor de la Oltchim a declarat presei că trebuie respectat Contractul Colectiv de Muncă şi că, dacă se acordă plăţi compensatorii în urma restructurărilor, sunt mulţi salariaţi care vor să plece, mai ales din cei care mai au puţin până la pensie.

"Personalul va fi redistribuit, nu rămâne nimeni fără loc de muncă", a spus Cernev.

Acesta a declarat că i-a mai informat pe angajaţii de la Oltchim că în cursul zilei de joi vor fi date tichetele de masă pe luna iulie, iar miercuri s-au dat banii pe concediile de odihnă şi urmează să fie date şi salariile pe august.

"Oamenii vor protesta însă până când vor primi salariile restante şi banii necesari repornirii instalaţiilor. Până când suma aferentă repornirii instalaţiilor nu va intra în conturile combinatului, oamenii vor continua protestele. Marţi, vom discută cu managerul interimar Radu Olaru, vom vedea ce va fi, dar oamenii spun că, dacă nu se va rezolva cu privatizarea cu Dan Diaconescu, şi nici cu fondurile acordate de Ministerul Economiei pentru repornire, o să ne mutăm cu protestele la Bucureşti, o să aşezăm corturile în faţa Ministerului Economiei. Oamenii vor pleca în Capitală, iar eu o să mă alătur lor", a conchis Corneliu Cernev.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a anunţat, miercuri seară, după o întâlnire cu sindicaliştii de la Oltchim la minister, că Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanţă de urgenţă prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor şi repornirea combinatului, bani care vor fi acordaţi din fondul de privatizare dacă Dan Diaconescu nu achită suma pentru pachetul de acţiuni.

El a adăugat că odată cu aprobarea actului normativ va fi notificată şi Comisia Europeană cu privire la acest ajutor de stat. Ministrul Economiei a menţionat că suma este acordată cu titlu de împrumut, banii urmând să fie restittuiţi în cel mult şase luni, la dobânda pieţei.