Actualitate

Defrişările masive din zona Turzii au ajuns în atenţia Prefecturii

<p><strong><img src="documente/stories/09_septembrie/21_ziua/01-hidroelectrica_sc_40.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Prefectura Cluj a fost sesizată despre defrişările masive ilegale din zona Turda.</strong></p>

În ultimii ani, pădurile din judeţul Cluj, în special cele din zona Apusenilor, au fost supuse unor defrişări sălbatice. Aceste tăieri necontrolate au dus la schimbări climaterice şi au determinat inundaţii în multe zone.
În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută dintre Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan şi reprezentanţii administraţiei publice turdene, un subiect de interes l-a reprezentat defrişările masive care au loc în zona Cheilor Turzii, dar şi pe alte suprafeţe, unde Ocolul Silvic Turda şi Direcţia Silvică din Cluj au atribuţii de control şi administrare.
„Defrişările au fost semnalate la Săliştea, Petreşti, Luna, Cheia, Pârâu Căpriori... Am în mână un dosar care va deveni, cel mai probabil, penal, şi care tratează aceste defrişări masive, care se produc ilegal şi pe care, se pare, nimeni nu le poate opri. Vom analiza dosarul şi îl vom înmâna organelor abilitate, pentru a se face lumină în aceste cazuri”, a precizat Gheorghe Vuşcan.
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Cluj are 50 de angajaţi, care  trebuie să asigure supravegherea modului de exploatarea a patrimoniului silvic de peste 800.000 hectare din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter