Actualitate

Turdenii vor reînființarea oficiului prefectural

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/21/02- turda_mr 1.jpg" border="0" align="right" />Până atunci, prefectul promite că merge în fiecare lună în municipiul de pe Arieș.</strong>

Printre alte subiecte s-a discutat despre reînfinţarea oficiului prefectural de la Turda închis în urmă cu câţiva ani din lipsă de personal, disponibilizările de la Mechel, probleme de fond funciar, atragere de investitori privaţi.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a precizat că întâlnirea de astăzi se înscrie în seria vizitelor din teritoriu, asta după ce săptămâna trecută a luat contact cu cetăţenii şi reprezentanţii administraţiei locale din Dej şi comunele limitrofe, a fost prezent şi la Gherla, iar astăzi a venit rândul turdenilor să-şi spună păsurile, reprezentantului Guvernului în teritoriu.
„Mă voi afla în fiecare lună la Turda, în a treia zi de joi din lună, când de la ora 12 voi avea un program de audienţe. Eu zic că am avut o foarte bună discuţie cu primarul Tudor Ştefănie şi viceprimarul Lucian Nemeş, am avut parte şi de prezenţa senatorului Alexandru Cordoş şi de cea a liderului USL în Consiliu Local, Matei Cristian. Nu vă ascund faptul că la întâlnirile Prefectului cu cetăţenii vin la Cluj aproape în fiecare săptămână de aici de la Turda, multe persoane să-şi spună necazurile”, explică Vuşcan.
Printre motivaţiile reînfiinţării oficiului prefectural este chiar aceasta: evitarea deplasării la Cluj a cetăţenilor care doresc să intre în audienţă la Prefectură, problemele acestora putând fi soluţionate pe plan local.
Până acum au fost sesizate probleme legate de retrocedări de terenuri, funcţionarea defectuoasă a poliţiei locale, au fost nemulţumiri cu privire la serviciul de evidenţă a populaţiei etc.
„De exemplu, nu înţeleg de ce oficiul de stare civilă trebuie să funcţioneze separat de evidenţa populaţiei. Lucrează cu aceleaşi date, nu e normal să ai într-o parte anumite dosare, iar în cealaltă alte documente. Oamenii sunt puşi degeaba pe drumuri, ne vom gândi la un corp comun de clădire, cu un program accesibil tuturor celor care au treabă cu aceste instituţii”, comentează prefectul de Cluj.
Reamintim că în anul 2008, şeful Oficiului Prefectural din Turda, Alin Suciu, a fost una dintre victimele accidentului produs la ieşirea din Turda. Suciu avea 35 de ani şi doi copii.

abonare newsletter