monitorulcj.ro Menu
Actualitate

TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de disponibilizaţi

Valentin Nicolau, membru al CA al TVR, a declarat, miercuri, la audierile din Comisiile de Cultură ale Parlamentului, că TVR încearcă să contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, cât reprezintă contravaloarea plăţilor compensatorii pentru cei 1000 de angajaţi ce vor fi concediaţi, arată Mediafax.

"Salariile compensatorii, estimate între 10 şi 15 milioane de Euro, ele sunt o ficţiune, pentru că banii nu există. Se încearcă a se lua un credit comercial de la bancă. În condiţiile astea, nu ştiu ce bancă comericală ar putea să acorde unei televiizuni care are 170 e milioane de Euro gaură un credit comercial şi nici nu are cu ce să-l garanteze", a spus Nicolau.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Cameră, Raluca Turcan, a ironizat această măsură pe care TVR doreşte să o promoveze în planul său de refresare economică a instituţiei.

"Deci plăţile compensatorii presupun ca TVR să ia un credit să de afară nişte oameni ca să-şi acopere nişte datorii. Mie îmi sună interesant, bun din punct de vedere managerial", a spus Turcan.