Actualitate

„Război” între autorităţi pentru Cluj Arena

<p /><strong><img src="documente/stories/cluj arena.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc nu renunţă la ideea ca Primăria Cluj-Napoca să preia Cluj Arena, ba mai mult are chiar un plan prin care să transforme stadionul într-o afacere profitabilă. </strong>

Conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean au avut o primă discuţie despre preluarea Cluj Arena de către Primărie, însă forul judeţean nu a fost de acord cu această propunere.
Primarul Emil Boc a pregătit un plan de buisness pentru dezvoltarea Cluj Arena prin care acest obiectiv major al oraşului să devină o afacere profitabilă, iar societatea care administrează stadionul să se poată autosusţine. Potrivit primarului, în primul rând este nevoie de un plan de integrare prin care Cluj Arena să fie deschis comunităţii, începând cu şcoli şi licee şi terminând cu diferite evenimente, precum concerte.

Prima întâlnire a celor două părţi, fără rezultat

Boc a declarat că a avut deja o primă întâlnire cu Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj pentru a discuta problema preluării de către Primărie a stadionului. „Din câte am înţeles, răspunsul este negativ, la o primă abordare. Aştept ca preşedintele Consiliului Judeţean să se consulte cu colegii pentru a lua o decizie finală”, a menţionat primarul. Emil Boc a mai spus că dacă răspunsul final al conducerii Consiliului Judeţean va fi unul negativ, Primăria va colabora totuşi cu forul judeţean.

Evenimente pe Cluj Arena ca să se poată autosusţine


Primarul a prezentat şi un scurt plan de business pentru Cluj Arena astfel încât într-un an să se poată autosusţine. Astfel, ar fi necesară scăderea chiriei şi organizarea de evenimente pentru a genera bani. „Putem păstra Cluj Arena cu subvenţionare de la Primărie pentru a asigura funcţionarea astfel încât să fie accesibil utilizării de către clujeni a stadionului şi odată ce evenimentele curg sunt convins că va ajunge să se autosusţină. Deocamdată nu este posibil acest lucru pentru că nu se întâmplă nimic, preţurile sunt foarte mari. Trebuie ca cineva să dea un impuls, că coboare chiria şi să se poată realiza acel circuit al utilizării stadionului”, a explicat Boc.
Cluj Arena ar urma să fie administrat de un serviciu de specialitate din Primărie în care va fi inclusă şi Sala Polivalentă.

Boc speră să nu mai audă de echipe de fotbal care nu pot juca pentru că nu au bani

Primarul nu a exclus nici varianta ca şi Consiliul Judeţean să aibă o viziune similară pentru dezvoltarea arenei clujene. „Nu exclud ca şi Consiliul Judeţean să aibă o asemenea viziune, să realizeze ei ceea ce ne propunem noi şi anume o coborâre a nivelului chiriei, o deschidere spre tot ceea ce înseamnă sport, conferinţe şi evenimente ca să genereze o activitate comercială care după aceea să ajungă să se autosusţină într-un an de zile. Totul este cine dă startul. Eu sper să nu mai auzim de chirii prohibitive, că echipele de fotbal nu pot să joace sau să rămână închisă şi să o mai deschidem o dată la şase luni când avem câte un concert”, a conchis Emil Boc.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter