Actualitate

Vezi cum poate scăpa Clujul de statutul de „oraş turistic de tranzit”

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/_sc_ zilele clujului 059.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În luna iulie s-a înregistrat cel mai mare număr de turişti care au vizitat Cluj-Napoca, mai mulţi cu 19% faţă de iulie 2011 şi cu 30% în plus faţă de 2010. </strong>

Cluj Arena ar putea fi una dintre soluţiile care să sporească numărul turiştilor şi să transforme Clujul dintr-un oraş turistic de tranzit într-un centru turistic permanent.
Statisticile Centrului de Informare Turistică al Primăriei Cluj-Napoca arată că în luna iulie, 1.500 de turişti au trecut pragul centrului, ceea ce înseamnă o medie de 75 de persoane pe zi. În ceea ce priveşte ţările din care au fost cei mai mulţi turişti, primele cinci locuri sunt ocupate de Franţa, Germania, Spania, Ungaria şi Polonia. „Până acum, polonezii erau foarte puţini, dar iată că au ajuns pe locul cinci”, a precizat Manuela Câmpean, directorul Centrului de Informare Turistică. Cluj-Napoca a mai fost vizitat de persoane şi din Italia, Marea Britanie, Belgia şi Olanda. Nici un turist din Africa nu a ajuns încă în Cluj-Napoca.
În sezonul estival, numărul turiştilor a crescut cu 17% faţă de anul precedent când au fost înregistraţi 221.000 de turişti şi 373.000 de înnoptări.

Ce vor turiştii să vadă în Cluj-Napoca

Manuela Câmpean a spus că majoritatea turiştilor sunt interesaţi de obiectivele turistice din centrul oraşului, tradiţiile care pot fi văzute în Parcul Etnografic Romulus Vuia, Grădina Botanică, dar şi împrejurimile oraşului.

Cum vrea Primăria să scape de turismul de tranzit


Primarul Emil Boc a declarat că unul dintre obiectivele Primăriei este transformarea municipiului dintr-un oraş turistic de tranzit cum este în prezent într-un centru turistic permanent, iar acest lucru se poate întâmpla prin organizarea unor evenimente similare celor care există acum: TIFF, Comedy Cluj sau Zilele municipiului. „Obiectivul nostru este ca municipiul să devină o atracţie turistică de mai multe zile. Dincolo de evenimentele consacrate, TIFF sau Comedy Cluj, o soluţie este utilizarea Cluj Arena pentru evenimente şi sunt convins că putem face Cluj Arena un punct de atracţie”, a explicat Boc.
Primarul a adăugat că există şi o componentă de turism medical care nu a fost exploatată suficient până acum, dar ar putea aduce o contribuţie serioasă la dezvoltarea oraşului.  

abonare newsletter