Actualitate

Primăria asigură că elevii vor începe şcoala în condiţii bune

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/photo boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc a testat modul în care s-au pregătit şcolile din municipiu printr-o vizită la o şcoală din cartierul Gheorgheni.</strong></p>

Cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, primarul Emil Boc a ieşit pe teren şi a vizitat o unitate de învăţământ din cartierul Gheorgheni pentru a vedea în ce condiţii vor fi primiţi elevii în 17 septembrie. În cadrul vizitei, directoarea Şcolii Constantin Brâncuşi de pe strada Horticultorilor nr. 1, i-a arătat, cu mândrie, primarului cum a pregătit, la parter, două clase pregătitoare şi cum au fost igienizate şi retuşate restul claselor. Sala de curs care l-a impresionat cel mai mult pe primar a fost clasa multimedia care a fost dotată cu tehnologie modernă astfel că profesorii pot preda cu ajutorul computerului. Emil Boc a subliniat că elevii şi părinţii pot găsi calitate educaţională în toate şcolile din oraş, chiar dacă nu toate sunt la fel de bine dotate ca cea din cartierul Gheorgheni. „Clujenii să aibă încredere că pot găsi calitate educaţională în şcolile din municipiu şi dovadă este această şcoală de cartier care este la fel de bine pregătită ca orice şcoală din centru. Desigur că nu toate şcolile sunt la fel de bine pregătite ca aceasta”, a declarat Emil Boc.

Primarul a scos în evidenţă şi investiţia de anul acesta de 5 milioane lei pentru lucrări curente şi igienizare în şcolile din municipiu. De asemenea, a asigurat că până în 14 septembrie toate lucrările vor fi gata. „Anul acesta, am făcut lucrări de reparaţii la 79 de unităţi şcolare, investiţie de 5 milioane lei în aceste unităţi pentru a pregăti începutul de an şcolar cu lucrări diverse de la clasa pregătitoare, la zugrăveli, la raşchetat de parchet, la cumpărare de mobilier şi instalaţii sanitare acolo unde a fost cazul. Practic, am intrat în linie dreaptă. Faptul că mai avem o săptămână în plus, am permis unor şcoli să îşi mai extindă lucrările de reparaţii, dar cu menţiunea că până în 14 septembrie toate lucrările să fie încheiate pentru ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii”, a explicat Boc.


Unităţile şcolare din Cluj-Napoca au toate autorizaţie sanitară, cu excepţia a două grădiniţe la parterul unui bloc unde nu poate fi amplasat bloc alimentar, dar se operează prin sistem de catering.

1 milion lei pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice şcolare

Conducerea Primăriei-Cluj Napoca a anunţat că anul acesta au fost investiţi peste 300.000 lei pentru dotarea cabinetelor medicale şcolare pentru achiziţionarea de aparate de măsurat glicemia, colesterolul, tensiometre, dar şi alte lucruri de specialitate. Primarul Emil Boc a menţionat că în ultimii 10 ani aceste cabinete nu au fost dotate deloc şi au fost lăsate în uitare.


În acest moment, Primăria se află în plin proces de licitaţie pentru dotarea cabinetelor stomatologice şcolare, valoarea investiţiilor fiind de 700.000 lei.

Din 17 septembrie se suplimentează cu 25% mijloacele de transport în comun

De luni, o dată cu începerea şcolii, se vor relua cursele speciale pentru elevi, cu plecare la ora 7.25 şi întoarcere la ora 14.10, fiind vorba despre autobuzele 8,9, 24, 30, 31, 35, 43, troleibuze 3, 6, 25, tramvaiele 100, 101, a anunţat primarul Emil Boc. Tot de luni, 17 septembrie, se suplimentează mijloacele de transport în comun cu aproape 25% faţă de perioada verii. În Cluj-Napoca, în orele de vârf vor circula 180 de mijloace de transport în comun.


În continuare, Primăria subvenţionează transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânaţelor, Colonia Pata Rât. De asemenea, elevii vor beneficia de reducerea de 50% la abonamentele pe mijloacele de transport în comun.

Primarul şi-a amintit de prima lui zi de şcoală

Cu ocazia vizitei de astăzi de la Şcoala Constantin Brâncuşi din cartierul Gheorgheni, de pe strada Horticultorilor nr. 1, primarul Emil Boc şi-a amintit de prima lui zi de şcoală, totodată fiind impresionat de condiţiile de care beneficiază elevii astăzi. „Din ’72 până acum a trecut un interval de timp mare. Atunci nu exista computerul, eram nişte copii care aveam un creion în mână şi un caiet sub braţ cu care mergeam la şcoală”, a spus Emil Boc. Primarul a declarat că tehnologia nu înlocuieşte dorinţa de a învăţa. Este ştiu faptul că Emil Boc este un împătimit al tehnologiei moderne, fiind utilizator de gadget-uri, precum Blackberry şi i-pad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter