Actualitate

Situaţia U Cluj şi contractele Cluj Arena, analizate de Consiliul Judeţean

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/11/02-arena stadion fotbal u cluj vaslui _sc_001.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />U Cluj riscă să nu mai aibă acces pe stadionul Cluj Arena din cauza datoriilor foarte mari. Pe de altă parte, consilierii judeţeni PDL propun scutirea clubului de la chirie, pentru o perioadă.

 


Contractele pe care le are Cluj Arena, inclusiv cu U Cluj, dar şi propunerea consilierilor judeţeni PDL de a scuti de la chirie, pentru o perioadă, echipele de fotbal clujene vor face subiectul unei şedinţe extraordinare care va avea loc în perioada următoare.

Un proiect de hotărâre care vizează mandatarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu pentru negocierea contractelor pe care le are Cluj Arena, inclusiv cu echipa U Cluj a fost subiectul unor discuţii care au durat aproximativ o oră în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri. Proiectul a fost propus de consilierul PDL, Alexandru Coroian. Documentul conţine nu doar propunerea de mandatare a preşedintelui Consiliului Judeţean, ci şi scăderea chiriei pe Cluj Arena la zero lei, pentru U Cluj şi restul echipelor de fotbal clujene, până în luna iunie 2013, pentru meciurile jucate în campionatul intern. Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că nu consideră oportună scăderea chiriei la zero lei deoarece este vorba despre o investiţie din bani publici.


U Cluj are datorii de 300.000 lei faţă de Cluj Arena

În cadrul acestor discuţii, Horea Uioreanu a subliniat că U Cluj riscă să nu mai poată juca pe Cluj Arena din cauza datoriilor foarte mari acumulate. „Au intrat în campionat cu  datorii de 1,6 miliarde de lei vechi şi au mai acumulat datorii după trei-patru meciuri, până la 3 miliarde lei”, a declarat Uioreanu.


Alexandru Coroian a propus reeşalonarea datoriilor pe care le are clubul de fotbal.

Trebuie întrebaţi şi clujenii dacă vor chirie zero


Consilierul PSD, Aurelia Cristea a afirmat că ar trebui întrebaţi şi cetăţenii, plătitori de taxe şi impozite, dacă sunt de acord cu reducerea chiriei la zero lei pentru echipele dew fotbal. Ea a mai spus că este nevoie şi de un studiu de impact asupra bugetului. „Înainte, ar trebui să avem un studiu cu ceea ce presupun cheltuielile de folosire a Cluj Arena, să vedem ce impact ar avea pentru bugetul judeţului”, a subliniat Cristea.

La propunerea mai multor consilieri judeţeni, subiectul legat de contractele Cluj Arena, inclusiv cel cu U Cluj vor fi dezbătute în cadrul unei şedinţe extraordinare, ocazie cu care va fi discutată şi propunerea consilierilor PDL de a reduce chiria la tariful zero lei pentru echipele de fotbal clujene, pentru o perioadă limitată.


La finalul şedinţei de ieri, consilierii au votat doar mandatarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu pentru negocierea contractelor pe care le are Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter