Actualitate

Greva Lufthansa nu afectează zborurile din Cluj

<p> </p> <p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/14/vizita%20cancelar%20angela%20merkel%20aeroport%20avion%20rp%2025.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cursele Cluj-Napoca – Munchen, operate de compania aeriană Lufthansa de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca nu vor fi anulate ca urmare a grevei de vineri anunţată de germani.</strong>

Lufthansa, principala companie aeriană germană a anunţat anularea a două treimi dintre zborurile de vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care solicită o creştere salarială. Angajaţii companiei au mai avut întreruperi ale activităţii timp de câteva ore în cursul acestei săptămâni. Potrivit Mediafax care citează un comunicat al sindicatului UFO, activitatea va fi întreruptă vineri pe aerporturile din Frankfurt care este principalul nod aerian al companiei şi al treilea aeroport european, Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart şi Hamburg.

Compania germană are două curse zilnice Cluj-Napoca – Munchen şi Munchen – Cluj-Napoca, însă nu vor fi afectate de greva angajaţilor Lufthansa. „La momentul acesta nu avem informaţii că ar fi anulate zborurile companiei Lufthansa. Sperăm să nu se întâmple acest lucru”, a declarat Iuliu Pop, director operaţional Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.


Michael Lamberty, purtătorul de cuvânt al companiei Lufthansa a declarat că speră să fie posibilă evitarea grevei printr-o revenire la masa negocierilor, anunţând însă anularea a două treimi din cursele aeriene. „Anulăm două treimi din zboruri astfel încât clienţii noştri să poată găsi alternative. Este important să îi informăm cu suficient timp înainte”, a declarat Lamberty. .

Conform Mediafax, din aprilie, sindicatul cere o creştere a salariilor cu 5% în 15 luni şi retroactiv, începând cu 1 ianuarie, pentru a recupera întârzierile generate de trei ani de stagnare. UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar în avioanele Lufthansa.


Compania a propus o creştere a salariilor cu 3,5%, renunţarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durată nedeterminată şi la folosirea personalului interimar.

abonare newsletter