Actualitate

Premii de 610.000 euro pentru proiecte sociale realizate de ONG-uri

<p /><strong />ONG-urile din Cluj sunt aşteptate să se înscrie într-un concurs de proiecte de integrare socială, organizat de Fundaţia Erste pentru Integrare Socială în 13 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Premiile în bani sunt în valoare de 610.000 euro pentru 33 de proiecte. Proiectele trebuie să aibă în vedere integrarea socială a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate, cum ar fi: minorități etnice, persoane cu dizabilități, comunitatea LGBT, copii, bătrâni, femei, persoane fără adăpost, emigranți, persoane încarcerate, refugiați etc. Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu internațional, din care face parte și un reprezentant din România, Mona Nicoară, regizor și activist.


Aplicațiile pot fi trimise în perioada 3 septembrie - 11 noiembrie 2012 la: www.socialintegration.org/register. La edițiile anterioare ale premiului, România a avut o participare foarte bună, cu 44 organizații finaliste și 12 organizații câștigătoare. Printre proiectele câştigătoare din România la ediția 2011 se numără „Close to School” al Asociaţiei pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Câmpia Turzii, „Democraţia la Pădureni” al Asociaţiei Pro Democraţia Clubul Timișoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter