Actualitate

Cum v-ar plăcea să se numească Aeroportul?

<p /><strong /><img src="documente/stories/03_martie/15_ziua/aeroport-avioane.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii pot trimite conducerii Consiliului Judeţean Cluj propuneri cu privire la personalitatea pe care o consideră cea mai potrivită pentru a denumi Aeroportul Cluj-Napoca.

„Consiliul Judeţean Cluj invită toate persoanele interesate să formuleze propuneri cu privire la personalitatea pe care o consideră cea mai indicată pentru ca numele acesteia să fie inclus în denumirea aeroportului clujean, propuneri care se pot transmite pe adresa de e-mail infopublic@cjcluj.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca”, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean.


Persoanele interesate sunt rugate, în măsura în care acest lucru este posibil, să însoţească alegerea de o scurtă argumentare care să cuprindă elementele care au stat la baza propunerii. Acest demers face parte din acţiunea Consiliului Judeţean de a da un nume Aeroportului Cluj-Napoca. Un studiu efectuat recent împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, referitor la denumirea a 140 de aeroporturi din străinătate, a relevat faptul că numele acestora nu este legat neapărat de aviaţie sau de personalităţi din acest domeniu, ci de personalităţi istorice, ale artei, culturii, vieţii ştiinţifice etc.

Printre personalităţile de excepţie a căror viaţă sau activitate profesională remarcabilă se leagă, într-un fel sau altul, de Cluj, propuse Consiliului Judeţean pentru a da numele aeroportului clujean, se numără, pentru început, Hermann Oberth, Emil Racoviţă şi Smaranda Brăescu, lista nefiind însă una limitativă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter